Näringsliv

Allt fler vårdgivare väljer att hyra läkare

Bristen på vårdpersonal är en ständigt aktiv och också hett omdebatterad fråga. Allt fler vårdgivare runt om i landet väljer nu att hyra läkare och annan vårdpersonal. Det innebär att de löser bemanningen med hjälp av de bemanningsbolag som specialiserar sig på uthyrning av kompetent personal i vårdbranschen.

Till exempel har en läkarbrist nyligen uppstått i Bergslagen. Där har inte mindre än tre vårdcentraler valt att hyra in läkare för att lösa sin bemanning. Faktum är att de mer eller mindre har tvingats att ta in hyrläkare då de själva inte har lyckats rekrytera läkarna på andra sätt.

Är du själv ansvarig för bemanningen hos en vårdgivare? Då är du förmodligen smärtsamt medveten om den stora utmaningen i att försöka bemanna upp vårdenheterna med kompetent personal. Om du inte redan har en upparbetad kontakt med ett eller flera bemanningsbolag bör du därför upprätta en sådan illa kvickt. För idag finns det nämligen bemanningsföretag som specialiserar sig på att förse vårdgivare med just läkare och annan vårdpersonal.

Fortsätt att läsa så ska vi berätta mer om fördelarna med denna lösning för er som vårdgivare!

Fördelarna med att hyra läkare för att lösa bemanningen

Det finns som sagt flera bemanningsbolag som har specialiserat sig på att tillhandahålla kompetent läkarpersonal till vårdgivare av olika slag. Dessa har konsultchefer som har stor erfarenhet av branschen och alltså är specialister på så kallade hyrläkare. Genom att hyra läkare via dessa får ni tillgång till resursläkare som kan bemanna upp ett tillfälligt eller permanent behov på vårdenheten.

Fördelarna med att göra detta är flera:

  • Vissa bemanningsbolag är upphandlade. Vissa av de bemanningsföretag som specialiserar sig på att tillhandahålla hyrläkare är upphandlade i flera av landets landsting. Det är därmed stor sannolikhet att det finns ramavtal att förhålla sig till. Dessutom kan du som privat uppdragsgivare välja att teckna ett eget avtal med ett bemanningsbolag för att tillgodose ditt behov.
  • Tillgång till läkare med specialistkompetenser. Du kan hyra legitimerade ST-läkare och läkare. Behöver du en särskild specialist finns sannolikt tillgång på denna.
  • Rätt hyrläkare till rätt pris. Priset på att hyra läkare varierar beroende på den aktuella konsultens utbildning samt andra faktorer. Det innebär att ni kan få tillgång till rätt konsult till rätt pris.
© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.