Företagssäkerhet

Företagslarm och hur de skiljer sig från vanliga inbrottslarm

Du har precis startat ett nytt företag och har bestämt dig för att skaffa ett larm. Eftersom du har ett larm för din bostad tänker du att det är precis samma som ditt företag behöver. Snart upptäcker du dock att företagslarm är en egen kategori och inte samma sak som det du har hemma. Vad är dock skillnaderna?

Olika skyddsklasser på företagslarm

En skillnad som finns är att företag delas in i tre olika skyddsklasser, ordnade från lägst till högst efter vad för typ av behov man kan tänkas ha. Klass 1 är den lägsta klassen och inbegriper allmänna villkor samt inget till liten mängd med stöldbegärliga tillgångar. För klass 2 gäller särskilda villkor och för företag med en större mängd stöldbegärliga tillgångar. Klass 3 som är den högsta klassen, gäller särskilda villkor och är för företag vars huvudsyfte är att förvalta, frakta eller på annat sätt ha hand om stöldbegärliga tillgångar. Har du precis startat ditt företag och du och dina anställda jobbar mest med datorn, är ni nog troligtvis i skyddsklass 1. Detta innebär att ni inte behöver alls samma typ av bevakning och säkerhetsåtgärder som för skyddsklass 3 till exempel. Med andra ord blir ditt företagslarm betydligt billigare för dig varje månad.

Företagslarm efter behov

Som företagare kan du ha inte bara stöldbegärlig fysisk egendom som datorer och liknande, utan även stöldbegärlig information. Det kan även vara så att just ditt företag tillverkar eller säljer något som är väldigt stöldbegärligt, som mobiltelefoner eller guldsmycken. Oavsett vad du gör behöver du nästan alltid någon form av företagslarm. Bevakningsföretagen erbjuder en rad olika paket för detta, där många är betydligt mer avancerade och gedigna än det du har hemma. Ju mer larm och bevakning du behöver ju mer kostar det förstås. Men hos många bevakningsföretag kan du välja själv vad du vill ha.

En del företag behöver höga stängsel runt omkring och dygnet runt bevakning på plats, medan för andra räcker det med rörelsedetektorer och magnetkontakter på dörrar och fönster som direktkopplas till dig. Vad just ditt företag behöver vet du nog själv, men är du osäker kan du alltid kontakta bevakningsföretagen och få expertutlåtande. Det kan även vara bra att få offerter från olika företag innan du bestämmer dig. Det finns inte alltid några fasta pris på förhand för företagslarm som det gör för vanliga bostäder, detta eftersom företagen kan skilja sig betydligt mycket mer än vad hus/lägenhet kan göra.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.