Bussar

Olika vägar till bussightseeing i Stockholm

Olika vägar till bussightseeing i Stockholm

Fördelarna med att välja sightseeing med buss istället för andra alternativ är många. Framförallt kan man snabbt åka mellan olika sevärdheter utan att behöva ta hänsyn till tunnelbanestationer eller tider på lokalbussarna. Vilken bussightseeing passar dig?

Hop-on  Hop-off – För dig med flexibla behov

Det finns flera bussar i Stockholm som erbjuder så kallade Hop on – Hop off. Du som passagerare löser en dagsbiljett kan när som helst gå på någon av dessa bussar och hoppa av på valfri hållplats. Dessa trafikerar generellt de stora turistmålen i staden vilket därmed gör att man exempelvis kan åka till ett museum och sedan bara gå ut och vänta på en buss för att åka vidare. Smidigt för de som åker i mindre grupper och inte vill planera så noga var och när man ska åka.

Hyra egen buss – För den stora gruppen

Är det ett större sällskap är det smidigaste att hyra buss i Stockholm och få de fördelar som bussen medför. Det är framförallt vanligt som transportmedel när stora grupper ska åka mellan hotellet och ett turistmål eller mellan två turistmål. I dessa fall är det främst transport och man har tillgång till bussen enbart under transporten.

Men det är även möjligt att hyra buss under en eller par dagar och ha tillgång till bussen dygnet runt. Det kan exempelvis vara en smidig lösning om man vill genomföra en egen sightseeing med korta stopp på olika ställen i Stockholm. Kanske är det någon i gruppen som är speciellt intresserad av statyer och kan guida resterande grupp under en rundresa.

Ett förslag är att hyra buss i Stockholm och sedan komplettera med guider från guideföretag. De följer med i bussen och berättar om de olika platserna man passerar under färden. Ett mycket trevligt inslag och smidig lösning för guidning om gruppen består av många personer som har svårt att ta sig runt på egen hand. Du hittar bussar att hyra hos hyrabussstockholm.se.

Panoramaturen – En av de mest populära

Ett av de mest populära sätten att se Stockholm via buss är panoramaturen. En tvåvåningsbuss där överdelen har öppet tak. Därmed kan man njuta av utsikten, guidning via hörlurar och det sköna sommarvädret på en och samma gång.

Dessa bussar har avgång på fasta tider och det bästa är att boka biljett i förväg även om det ofta finns möjlighet att köpa biljett på plats.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.