Tjänster

Parterapi för ert förhållande

Parterapi genomförs i form av samtal med båda parter i relationen tillsammans med en terapeut. Målet med samtalen är att komma fram till konstruktiva lösningar på de problem som relationen genomlider. Det finns många tänkbara tecken att hålla utkik efter. Här tar vi upp några som eventuellt kan tyda på att parterapi kan göra er gott.

Ni pratar knappt med varandra

Frånvaro av kommunikation är något som kan skada vilket förhållande som helst. När du inte känner för att dela med dig av tankar, idéer eller erfarenheter med din partner, så är det sannolikt ett tecken på att kommunikationen behöver förbättras. Just detta kan en terapeut hjälpa till med.

Små saker blir konstant ett gräl

När gräl över småsaker blir en daglig företeelse, så kommer relationen sannolikt att ta skada av det så småningom – om det inte redan gör det. När ni grälar, så riskerar minst en av er att känna sig avfärdad eller missförstådd. Om det här sker på daglig basis är det bra att gå i parterapi så snart som möjligt.

Du håller hemligheter

Det är skillnad på integritet och att hålla hemligheter för varandra. Alla har givetvis rätt till integritet och att ha tid för sig själv – i ett förhållande krävs dock transparens. När ni börjar hålla hemligheter för varandra så kan det innebära svårigheter för förhållandet. Det kan till exempel handla om att du inte berättar att du har ett bra kapital på banken, även om din partner skulle ha ekonomiska problem.

Så hittar du en terapeut

Det finns flera sätt att gå till väga. Till exempel kan du göra såhär (vi ponerar att du bor på Kungsholmen):

  • Sök på fraser som till exempel ”Parterapi Kungsholmen” eller ”samtalsterapi par Kungsholmen” på nätet.
  • Granska de resultat som kommer upp. Vilka tycker ni verkar bäst? Välj ut ett antal som ni går vidare med.
  • Kolla upp referenser, omdömen och terapeuternas erfarenheter. Ta kontakt med dem och fråga om pris och få en känsla av bemötandet.
  • Välj den som ni tycker verkar bäst. Ofta räcker tre till fem möten för att stärka relationen i grunden.
© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.