Näringsliv

Vad är våningsregister och hur används de?

Ett våningsregister är ett namnregister som placeras i trappuppgången i lägenhetshus. Du kan ofta finna dessa register strax innanför ytterdörren i dessa hus. Dessa namntavlor är väldigt användbara då de visar för besökare vilka privatpersoner och företag som huserar på olika våningar och i de olika lägenheterna. Därför har de ett väldigt tydligt och praktiskt användningsområde.

Med det sagt har tavlor av detta slag historiskt sett haft ett ganska tråkigt och generiskt utseende. Till exempel fanns det informationstavlor med bokstäver i plast som sattes samman till namnen på de olika boende i lägenheterna. Men ett problem med dessa tavlor var att bokstäverna ramlade bort från tavlan titt som tätt. Dessutom användes även en annan variant av dessa tavlor där man skrev ut etiketter med namnen på lägenhetsinnehavarna.

Så fungerar ett modernt boenderegister

Idag finns det en mer samtida version av dessa våningsregister. Det finns nämligen leverantörer av sådana register som har tagit fram en mer modern variant. Dessa är fortfarande analoga register då det finns flera problem med de digitaliserade varianterna av registren. Digitala register är nämligen förenade med system och installationer som kostar en hel del pengar. Därför drar sig många fastighetsägare för att installera sådana i sina fastigheter.

Dessa nyare och mer moderna våningsregister har fördelen att de använder en bakplåt i stål. Skåpet är dessutom låsbart och har ett stilrent utseende. Den magnetiska bakplåten gör det möjligt att fästa namnen på lägenhetsinnehavare med magneter. Detta gör det väldigt smidigt att hantera boenderegistret – när en hyresgäst flyttar ut printas helt enkelt ett helt nytt register. Detta sätts sedan upp i skåpet med hjälp av magneterna. Därmed blir utseendet enhetligt i alla trapphus i fastigheten.

Fördelarna med samtida, moderna våningsregister

Fördelarna med att använda de nya varianterna av boenderegister är att:

  • Hanteringen är väldigt smidig och enkel.
  • Utseendet blir mer enhetligt och stilfullt.
  • Det går att sätta upp tillfälliga meddelanden i skyltskåpet, t.ex. om meddelanden .
  • händelser i och omkring fastigheten.

Därför har allt fler fastighetsägare börjat att gå över till dessa mer samtida och moderna boenderegister. Om du äger en eller flera fastighet(er) och vill uppgradera era skyltskåp finns det alltså en gångbar lösning att tillgå!

Söker ni våningsregister så finner ni dessa till bra pris på fastighetsbox.se

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.