Garage

Elscooter är den nya cykeln

Ett modernt transportmedel, det är vad elscootern är. Den tar dig snabbt fram i ofrånkomliga områden och den är miljövänligare än bensindrivna alternativ. En elscooter finns i många olika typer av varianter.

Vill susa fram längs gatorna på ett praktiskt och miljövänligt transportmedel? Då är kanske elscooter något för dig. Många modeller går att snabbt fälla ihop och därför kan du ta med den på kommunala transportmedel eller lägga den i bakluckan på bilen. När du tittar på olika modeller av elscooter så bör du först och främst fundera över på vilket typ av vägunderlag du framförallt kommer att använda den på. Den andra frågan att ställa sig är om du kommer att behöva lyfta och fälla ihop elscootern ofta. Om du behöver en kompakt elscooter så är dessa oftast inte lika kompatibla med krävande underlag som grus eller sand, men de större modellerna är däremot säkrare och ger bättre framkomlighet på sådana typer av vägunderlag.

Elscooter i många olika modeller

En elscooter som klassas som en cykel får köras i max 20 kilometer i timmen på allmänna vägar. Den högsta tillåtna effekten för att få klassas som cykel och för bruk i allmänheten är 250 Watt. Om fordonet har 300 watt så klassas det inte längre som en cykel. Många modeller gör runt 25 kilometer i timmen, en något högre maxhastighet än det tillåtna. Elscooters kommer i olika modeller, elsparkcykel, elkickbike, fatscooters eller fatbikes är några av de modeller som finns på marknaden. En elsparkcykel hyrs idag ut av flera företag och har blivit ett mycket populärt sätt att ta sig fram. De flesta elscootrar inom denna grupp klassas faktiskt som cyklar och därför gäller samma lagar som för cyklar. Många modeller tar runt 3-4 timmar att ladda upp och räckvidden ligger runt två till sex mil beroende på modell. De flesta kostar några tusenlappar, allt från tre tusen och uppåt. Vikten varierar men de modeller som väger minst ligger runt tio kilo och är smidiga att fälla ihop för att ta med sig in på kontoret eller på bussen eller tunnelbanan.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.