Kläder

Nya brudkläder

Finns det någon dag där du hellre vill att kläderna ska kännas absolut rätt än på din bröllopsdag? För många är dagen för giftermålet något som de sett framemot under flera år, så kraven som ställs på brudkläderna är höga. Men många blivande brudar har insett att det är lättare sagt än gjort att hitta den perfekta brudklänningen till bröllopsdagen. Därför är det bra att börja leta tidigt – och ha några grundläggande tips med dig i bakhuvudet för att göra den stora dagen perfekt.

Inspireras!

Den inledande delen av jakten på den perfekta brudklänningen kan vara förvirrande – men den kan också vara en av de roligaste. Nu kan allt vara en potentiell drömklänning! Bara din fantasi sätter gränser för vad du kan bära på bröllopsdagen. Ett bra tips är att leta i magasin och i tidningar för att inspireras och se vilka olika typer av brudkläder som det finns att välja på.

Tänk ut vad som passar din kropp bäst

Olika brudklänningar passar din kroppstyp olika bra, så det kan vara en god idé att tidigt kolla upp vilken sorts klänning du är ute efter. Om du vill accentuera dina ben kan det vara en klänning med slits du är ute efter medan en dekolleterad dress framhäver bysten. En annan viktig aspekt av passformen är underkläderna. Om klänningen kräver särskilda underkläder genom exempelvis en särskild skärning på ryggen är det bra om det går att anpassa.

Anpassa klänningen efter typ av bröllop

Du vill att klänningen ska passa bra med det genomgående temat på bröllopet, så se till att det inte skär sig. Om du ska gifta dig i en majestätisk kyrka kanske du vill ha en annan klänning än om det sker i ett mindre kapell på landet. Eftersom bröllopsklänningar finns i allt från eleganta och avancerade sorter till betydligt enklare varianter är det upp till dig att välja. Att anpassa klänningen efter tillfället är en grundläggande aspekt som ger helheten på ditt bröllop ett bättre intryck.

Våga tänka i nya banor

Många har en särskild bild av en brudklänning i huvudet redan innan de sätter igång sitt sökande, men medan en traditionell klänning kan vara både tjusig och elegant är det absolut ingenting som säger att den måste se ut på ett visst sätt. Du kan exempelvis gifta dig i en färgad klänning om du inte vill betala för en klänning som du bara använder en enstaka gång. Man kan också tänka sig en tvådelad klänning där kjolens färg bryter av mot överdelen. Då kan du med fördel använda båda plaggen senare – till skillnad från en traditionell bröllopsklänning, som har ett mer specifikt avgränsat användningsområde och troligen blir hängandes i garderoben efter användning.

Prova!

Som blivande brud spenderar du mycket tid i provrummet, och det är helt i sin ordning. Det finns nämligen inget bättre sätt att ta reda på om klänningen är för dig än att testa den. Bra butiker har hjälpsamma assistenter som kan bistå dig med råd och tips för att se till att du går därifrån tillfredsställd. Och kom ihåg: vänta med att bestämma dig tills det känns alldeles rätt. Du kan alltid komma tillbaka och prova fler klänningar om du inte känner dig helt nöjd. Bröllopsbutiker med professionell hjälp är att föredra eftersom de har som yrke att hjälpa blivande brudar med råd. Det finns många välrenommerade butiker som specialiserar sig på bröllopskläder runt om i landet.

Det är inte bara för att du ska hinna prova så många modeller som möjligt som du bör påbörja jakten i god tid. När du ska sy upp klänningen för att få den enligt dina egna mått kräver skräddaren ofta åtminstone tre månaders notis i förväg. Om du gifter dig under sommarhalvåret kan det ta ännu längre tid eftersom efterfrågan stiger under bröllopens mest hektiska säsong.

Det är också klokt att beställa klänningen tidigt för att du ska kunna få den en tid i förväg. På så sätt kan du göra ändringar utifall att något inte skulle falla dig i smaken eller om storleken är fel. Om den anländer just före bröllopsdagen hinner du troligen inte justera det du är missnöjd med – och du riskerar att stå vid altaret med en klänning du inte tycker om.

Fundera över accessoarer

En klänning är bara första steget när du ska välja dina bröllopskläder. När klänningsbeslutet är taget kan du titta på andra accessoarer, som en slöja – klassisk och stilig giftermålsaccessoar – eller mindre detaljer som en elegant brosch eller ett band i midjan.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.