Ecco

Frågor och svar om Ecco och deras skor

Ecco är en av världens ledande skotillverkare. Deras skor återfinns i 88 länder över hela världen. Detta genom 3 060 ECCO-affärer och ”affärer i affärer”. Det stora bolaget är familjeägt och sysselsätter nästan 20 000 människor.

Men vad vet vi egentligen om ECCO och deras skor? Här tar vi upp ett antal vanliga funderingar – och svarar på dem.

Var kommer ECCO ifrån?

ECCO grundades i början på 60-talet av Karl Toosbuy i Bredebro i södra Danmark. Bredebro är en liten stad (strax under 1 500 invånare) och var ursprungligen plats åt skoproduktionen. Det skulle dock inte dröja länge förrän man expanderade verksamheten, och under 80-talet hade man börjat sälja en miljon skor om året. För att klara av den ökade efterfrågan påbörjades produktion i bland annat Portugal och Japan.

Var produceras skorna idag?

ECCO äger anläggningar för garvning i bland annat Indonesien, Nederländerna, Thailand och Kina idag. Dessa arbetar inte bara med skor utan tillverkar även läder för bland annat mode- och bilindustrierna. Vidare har man egna fabriker i Portugal, Slovakien, Thailand, Indonesien och i Kina, där ungefär fyra femtedelar av skorna produceras. Resterande produktion sker på licens i ett antal olika länder, bland annat Indonesien, Kina och Indien.

Vem var Karl Toosbuy?

Karl Toosbuy, grundare av ECCO, var en skomakare som föddes år 1928. Strac efter att han fyllt 30, drev han en skofabrik i Köpenhamn. I början på 60-talet flyttade han med fru och dotter till Bredebro i södra Danmark, där han startade företaget i en tom fabrik. Han avled sommaren 2004.

Hur sköter man om deras skor på bästa sätt?

ECCO själva har utvecklad ett antal skoprodukter, vars syfte är att förlänga deras livslängd. På deras hemsida finns en kort guide för hur man bör sköta om skorna. Guiden delas in i tre steg:

  • Rengör. De rekommenderar deras egen produkt CLEAN för att ta bort smuts och för att ge lädret liv.
  • Deras CARE-produkter fungerar ungefär som en återfuktande kräm. Syftet är att förhindra att lädret torkar eller spricker.
  • ECCO konstaterar att läderskorna behöver skydd från tuffa väderförhållanden. Deras PROTECT-produkter har en förebyggande verkan för att skydda skorna.

Tar du väl hand om dina ECCO-skor kommer dessa hålla i många år, så njut av att ha dessa kvalitetsskor på fötterna.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.