Garage

Puch

Den som har intresse av mopeder samt reservdelar kan förmodligen alla de klassiska varumärken som funnits i Europa. Kanske har man till och med suttit på ett flertal av dessa och kan allt om motorljud, trim eller service. En av de riktigt stora i sin genre var Puch. Företaget har anor ända tillbaks till 1899 när de första mopederna togs ut från fabriken. Företagets grundare hette Johann Puch och verksamheten fortsatte sin gilla gång ända till 80 talet. Här kom en stor förändring i hur man arbetade. Företaget såldes av i delar och de olika verksamhetsområden man haft gick vidare i nya former. De Puch mopeder som rullar på vägarna nu för tiden är således rariteter och ingenting annat. Här finns åtskilligt man kan studera för att greppa hur dagens mopeder en gång börjat formas. Bland detaljföretag finns även en marknad för reservdelar till Puch mopeder. Har man införskaffat en klassisk moped kan detta visa sig nödvändigt! Att finna rätt delar och att ha en motpart att ställa frågor, kan vara det som bidrar till att en avställd Puch åter kan rulla. Önskar man dessutom trimma sin moped finns allt som krävs för att se ordentlig effekt.

Reservdelar och cyklar

När man talar om Puch är det lätt att glömma en hel del om deras verksamhet. Även om mopeder är det de flesta känner om företaget hade de även stor aktivitet inom reservdelar, cyklar och annat som gick att koppla till dessa båda områden. I dagsläget används Puch som cykelvarumärke. Någonting som kan tyckas nytt men som faktiskt har en direkt koppling till den historia som ligger bakom Puch som verksamhet under tidiga 1900.

Att trimma gamla mopeder och att få snurr på avställda klassiker är inte någonting som låter sig göras hur lätt som helst. Man behöver reservdelar och anpassade dimensioner för att nå fram. I och med att de äldre motorerna inte ser ut som de moderna alternativen, kan man ha svårt att hitta rätt om man inte går till de proffsbutiker inom reservdelar till Puch som nu finns. Den vi länkat till i artikeln har inte bara reservdelar till mopeder från Puch utan kan även erbjuda mopeddelar till andra mopeder. Oavsett vad som behövs kan man vinna stort på att höra av sig för en snabb koll på vad som går att hitta och inte.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.