Hus och hem

Tips inför storstädningen

När det är dags att storstäda hemmet så finns det några saker som är extra viktiga att tänka på. För det första är det viktigt att ha tid över till städningen, så att det blir noga gjort och man slipper göra om proceduren snart igen. För det andra är det bra att organisera städningen innan man börjar. Om städningen görs på samma sätt och i samma ordning varje gång är det lättare att få rutin på att städa och det kan då kännas lättare att få det överstökat. Det är då enklare att se slutet på städningen och går därför lättare att organisera och utföra den, här nedan hittar de ett par grundläggande tips och förslag. Vill du ha ytterligare information och städning och tjänster besök den här sidan.

Organisera föremål

Ett exempel är att börja med att plocka bort och organisera alla föremål och kläder som kommit på vift i vardagens stress. Detta för att övrig städning ska gå smidigare och snabbare. Efter att alla saker är på sin plats kan det vara en god ide att börja med att damma av alla skåp och ytor, bord och tv-bänkar, i rummen. Det är exempelvis bra att börja med köket och arbeta sig metodiskt igenom resten av rummen. Toaletten är bäst att ta separat eftersom det ofta krävs andra rengöringsmedel och rengöring av badrumsspeglar, kranar och liknande. När detta sedan är klart är det dags för dammsugningen av alla golvytor. Det är bäst att dammsuga efter att man dammat av de största ytorna eftersom dammet annars riskerar hamna på de nyligen rena golven.

Glöm inte möblerna

Det är även viktigt att inte glömma att ta av munstycket på dammsugaren och dammsuga soffan och fåtöljer då dessa ofta blir dammiga även om det oftast inte syns. Djurhår, damm och smuts syns mindre på grova tyger som täcker många möbler. Det kan vara bra att vädra i lägenheten under tiden man dammsuger och torkar, så att frisk luft kommer in. Detta gör att hemmet känns fräschare direkt. Det kan också vara bra att svabba golven med rengöringsmedel och mopp. Detta behöver man dock inte göra varje gång man städar, det räcker med någon gång per månad. Har man små barn eller husdjur kan det behövas göras oftare.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.