Tänder

Tips angående tandhälsa från Solna Dentals blogg

Tips angående tandhälsa från Solna Dentals blogg

En akuttandläkare i Stockholm, Solna Dental, har regelbundet under lång tid publicerat inlägg om tandhälsa på sin hemsidas blogg. Här går det att finna en rad matnyttiga tips, som gör det enklare att förbättra munhälsan i vardagen. Här har vi plockat ut ett antal tips, som vi tycker verkar särskilt bra att ha koll på.

Teknik är viktigare än valet av tandborste

Eltandborste eller vanlig tandborste? Denna akuttandläkare i Stockholm tycker att det viktigaste är tekniken – och inte själva verktyget. Givetvis spelar kvaliteten på tandborstarna in, men huvudsaken är att man borstar noggrant och att man gör det två gånger om dagen.

Som nämns i deras inlägg går marknaden för såväl vanliga tandborstar som eltandborstar jämnt och bra. De säger själva att de inte tar ställning, utan att de helt enkelt är nöjda så länge folk faktiskt borstar tänderna. De konstaterar att såväl eltandborste som vanlig tandborste fungerar utmärkt – det viktigaste är helt enkelt att man borstar tänderna två gånger om dagen och att man använder rätt teknik när man gör det.

Bli av med dålig andedräkt

Dålig andedräkt är ett problem som drabbar de flesta människor med jämna mellanrum. Ofta får man det när man till exempel har ätit vitlök, eller annan mat som är starkt (och mycket) kryddad. Det kan också hänga ihop med användningen av snus eller cigaretter, till exempel.

Denna akuttandläkare i Stockholm rekommenderar att man använder en mjuk tandborste. En vanlig åtgärd när man har dålig andedräkt är att man gnuggar ganska hårt och länge för att få bort doften. De uppmanar dock till försiktighet, och säger att du borstar för hårt om tandköttet börjar blöda. Istället är det bättre att använda en mjuk borste och att hellre borsta för länge än för hårt.

Akut tandvärk och produkter som lindrar smärtan

Hur skulle en tandläkare råda angående tandvärk? Det beror naturligtvis på, men Solna Dental tar upp ett antal metoder som kan fungera. Till exempel nämner de att vanliga värktabletter som Ipren och Alvedon är ett sätt att lindra värken. De talar också som livsmedel som kan fungera mot smärta (växter med smärtstillande egenskaper till exempel). Blir man inte av med smärtan bör man självfallet ta kontakt via denna sida.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.