Hus och hem

Så väljer du parrådgivare i Haninge

Oavsett var i landet man bor finns flera olika alternativ vid parrådgivning. Flera ideella organisationer erbjuder denna hjälp och många privata aktörer har avtal med kommunen vilket gör att priset hos dem blir avsevärt lägre än om ordinarie taxa måste betalas. Vad ska man då tänka på i val av rådgivare?

Var finns mottagning för parrådgivning i Haninge?

Det absolut viktigaste när det kommer till parrådgivning i Haninge är att det blir av. Allt för många par tycker sig ha behov av rådgivning men tar sig inte tiden. Till stor del handlar det om att kunna hitta tiden och platsen i vardagen. En punkt som kan underlätta är att välja en terapeut som är belägen i närheten av var ni bor. Kanske finns det någon att anlita på väg hem från jobbet eller närhet till bostaden.

Digitala lösningar för parrådgivning?

Parrådgivning ger bäst resultat om man får sitta i en lugn miljö och föra samtal med hjälp av en rådgivare. Men det är inte alltid som livspusslet tillåter detta alternativ. Det kan finnas barn som behöver sova i hemmet eller ovanliga arbetstider. Då kan digital rådgivning vara ett alternativ. Det är även en rådgivning som kan ske när parterna är på olika orter. Så länge du har tillgång till Skype eller liknande tjänst kan du och din partner koppla upp er i ett samtal som sedan en erfaren parrådgivare styr och håller i.

Har terapeuten avtal med din kommun?

Försök att välja en parrådgivare som har avtal med din kommun. Det innebär att priset kommer bli betydligt lägre. Detta genom vårdvalet som gör att man kan välja privata aktörer och få subventionerat pris genom kommunen. Ett exempel kan tas från Haninge: Parrådgivning kostar här 350 kr för ett samtal på 90 minuter. Det innebär alltså ett timpris på under 250 kr inklusive moms vilket inget företag har som ordinarie pris. Alla som bor i Haninge kan boka denna hjälp utan att först behöva söka vård via annan instans. Just i detta fall blir man fullt betalningsskyldig för dessa 350 kr om man inte dyker upp utan att ha avbokat minst 24 timmar i förväg. (Källa: Haninge Kommuns hemsida)

Trygghet vid rådgivning

Grunden i parrådgivning är att ni känner er trygga med den ni pratar med. Välj därför inte någon ni känner sedan tidigare vilket annars kan ge en viss ”fördel” för ena parten. Det är viktigt att rådgivaren kan vara opartisk och se på problematiken med distans.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.