ekonomi

OLIKA SÄTT ATT TJÄNA PENGAR

Att tjäna pengar är minst sagt ett brett begrepp. Det finns oändligt många sätt att tjäna pengar och många utav dem är vi inte ens medvetna om. Att gå till kontoret och arbeta från åtta till fem är såklart ett sätt, medan en annan kan vara att jobba från datorn hemifrån med flexibla tider. Men hur gör man om man är för ung för att jobba på ett kontor? Eller om man inte kan binda upp sig för ett jobb i flera månader? Kan man tjäna pengar som en grupp av människor? Svaret är ja!, det finns faktiskt alternativ för de som vill tjäna pengar som en grupp människor under en viss period och med flexibla tider.

Sälja produkter

Som de flesta vet fungerar försäljning sa att man erbjuder en produkt som en kund sedan köper. Pengarna täcker bland annat tillverkningskostnad men ska också räcka till så att försäljaren kan få en slant. Det är precis så som vissa företag fungerar, de har en viss produkt som de vill sälja, men använder sig av andra för själva försäljningen. De vänder sig till exempelvis skolklasser som vill tjäna pengar till en klassresa. Skolklassen köper in en viss produkt och samtliga elever kan sälja produkten. Det finns som sagt en viss vinstmarginal för varje produkt och i slutet av försäljningen delas vinstmarginalen mellan skolklassen och företaget.

Välja produkt

Det finns många alternativ för de som vill tjäna pengar på detta sätt. Några exempel är strumpor, toapapper och kakor. Innan man tar ett beslut om vilken produkt man vill sälja måste man ställa sig frågan “vad säljer bäst?”. Först och främst bör du välja en produkt som är enkel att sälja, något som många behöver ofta. Alla vet exempelvis vad toapapper är och alla behöver det. Det är dessutom billigt vilket gör att många inte ens tvekar när du knackar dörr och erbjuder billigt toapapper. Att sälja en väldigt dyr produkt kan alltså vara svårt. Dessutom måste du fundera på vad som funkar för säsongen. Om det är sommar kanske det inte går så bra att sälja jultidningar, men bättre att sälja varma strumpor.

Tips för stor försäljning och vinst

När du hittat den produkt du och din grupp vill sälja bör du också tanka på hur du ska sälja den. Ett bra tips är att alltid förklara ändamålet med din försäljning, det gör att fler känner för att bidra när de vet att pengarna går till något roligt, sa som en klassresa exempelvis. Det är också bra att vända sig till vänner, familj och släktingar först då de ofta vill hjälpa någon de känner. Glöm inte kolla vilken vinstmarginal produkten har och hur företaget delar vinsten mellan sig själva och dig som försäljare. Läs mer om hur ni kan tjäna pengar till klassen.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.