Hus och hem

GPS klocka för barn

Det finns en mängd GPS-klockar för barn på marknaden. Alla har dem dock olika egenskaper. Saker som skiljer sig åt är bland annat utseende, pris, vilken ålder de är anpassade för, kvalitet och bekvämlighet. Något annat som tillkommer som faktor är extrafunktioner, så som fitnessmätare, till exempel. I den här talar vi mer om detta.

Ålder för GPS klocka

När man köper en GPS klocka för barn brukar det stå angivet vilket åldersspann den är anpassad för. Samtidigt kan man säga att en mycket bra GPS klocka ofta fungerar för ett betydligt större intervall än vad som anges på förpackning. En GPS klocka för barn som har fått bäst i test, får till exempel utlåtandet att den skulle fungera för personer i alla åldrar.

Teknik bakom gpsklockor för barn

Vanligt är att klockorna kombinerar GPS, GSM och Wifi, och att man dessutom kan göra röstsamtal, meddelanden och videosamtal med den. Det här beror dock på. Det finns simplare modeller där färre funktioner finns, men som givetvis också är billigare. Här är får man göra en avvägning om hur många funktioner man behöver, och hur mycket pengar man kan tänka sig att lägga. Det är givetvis inte bara antalet funktioner som är avgörande för priset, men visst är det en faktor. Klockan som nämns ovan, som har fått bäst i test, har en funktion som gör att föräldrarna kan ställa in ett så kallat ”skolläge”. Det innebär att barnet inte distraheras i klassrummet, genom att man helt enkelt inaktiverar olika funktioner under vissa tider.

Batteritid

En avgörande faktor i valet av GPS-klocka bör vara batteritiden. En lång batteritid förenklar livet markant. Räcker den hela dagen så kan den helt enkelt laddas på kvällen under natten – inga problem alltså. Lite jobbigare blir det när klockorna behöver laddas flera gånger om dagen. Hur ofta den behöver laddas beror givetvis på ett antal faktorer, till exempel hur mycket den används. I vila räcker de ofta länge – men med aktiverad GPS förkortas det markant. Batteritiden korrelerar inte sällan med priset. Går man upp i prisklass följer ofta också en markant bättre batteritid. Det bästa är givetvis att satsa på en klocka som du och dina barn kommer att vara nöjda med i många år. Titta gärna på en som har fått bäst i test.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.