Spel

Hitta familjeunderhållning i Uddevalla

Egen trollkarl på barnkalaset eller en guidad visning på ett museum? Vi listar populära familjeunderhållningar i Uddevalla.

Hyr trollkarl till kalas och fest

Barnkalas eller bröllop? Magiker passar till de flesta tillfällen då de anpassar framförandet till vilka som de ska möta. Ska en clown trolla bort sin röda näsa på barnkalaset eller underhålla från scen på företagseventet. Oavsett om de vänder sig mot barn eller vuxna är det uppskattad familjeunderhållning.

Trampolin och parkourpark

Mycket spring i benen? I Uddevalla finns en mycket uppskattad trampolin och parkourpark. En plats där även de vuxna kan studsa runt och testa sina akrobatiska kunskaper. Eller så njuter de av kaffe och korv i caféet medan barnen rör på sig intensivt. Oavsett så är man tillsammans.

Bohusläns museum

Kan ett museum vara familjeunderhållning? Absolut – det visar Bohusläns museum som både vänder sig till barn och vuxna. Här kan man lära sig mer om Bohusläns historia genom att själv gå runt eller välja guidad visning. Barnen kan leka ångbåtskapten, bada i barnbassängen eller leka fritt på en stor gräsyta. Museet ligger centralt i Uddevalla.

Åk ut i skärgården

Lockar havet, fiske och skärgården? Många turister som kommer till Uddevalla väljer orten just på grund av närheten till havet. Blanda skön båttur med bad och fiske. En stillsam familjeunderhållning som passar främst på sommaren. För fiskefantasten finns däremot inte samma begränsningar och även turer sent in på hösten kan locka.

Bowling

Även Uddevallas bowlinghall ligger i centrum vilket gör att man lätt kan ta kollektivtrafiken hit. Utöver vanlig bowling anordnas speciella event mot just barn och ungdomar. Boka bana med familjen och tävla om vem som ska få betala glassen efteråt. Bowling passar de flesta åldrar. Med rullramp kan till och med de yngsta vara med som inte ens orkar hålla upp klotet.

Bio

Att gå på bio är klassisk familjeunderhållning som alla i familjen uppskattar. Köp popcorn, se reklamen innan och njut av stora sköna fåtöljer. För vuxna kan till och med biobesök bli nostalgiskt med minnen från tiden före Netflix, DVD-spelare och HD-TV. Det fanns ju en tid då bio fortfarande var enda vägen till en riktig bra filmupplevelse.
Vad söker du för underhållning? Hur gamla är barnen?

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.