Hus och hem

Det blir vanligare och vanligare att installera hemlarm

Går du och funderar på att skaffa hemlarm? Det är det många som gör. Ett hemlarm skyddar inte bara ditt hem och dina saker, det skyddar dig och din familj, dina djur från alla konsekvenser som ett inbrott kan innebära. Dessutom kan du slappna av bättre, både hemma och när du är ute. Du sover bättre och kan lämna barnen hemma utan att behöva oroa dig det minsta för deras säkerhet från yttre hot. Att ha ett hemlarm innebär alltså mängder med fördelar för dig och dina kära vilket allt fler svenskar börjar inse när de väljer att installera ett hemlarm.

Spelar det någon roll om man bor i villa eller lägenhet?

Nej, det spelar ingen roll och behoven kan tänkas vara lika stora. Traditionellt sett var det förr vanligare för villaägare att installera hemlarm för att skydda sina hus och allt värdefullt däri men nu ökar efterfrågan på hemlarm för lägenheter i takt med att inbrotten ökar. Att installera ett larm i en lägenhet är ofta billigare då inte samma skalskydd krävs i form av att säkra dörrar och fönster. Teknikerna för att göra inbrott har blivit allt mer avancerade så det faktum att din lägenhet är belägen långt upp i luften kanske inte räcker då det har hänt att tjuvar klättrat på fasaden till lägenhetskomplex.

Hemlarm och hemförsäkring

Ett hemlarm innebär självklart en extra kostnad och innebär inte ett 100-procentigt skydd, men om den osannolika oturen av ett inbrott drabbar någon med hemlarm innebär ofta kostnaden från ditt försäkringsbolag lägre då premien inte kostar lika mycket. Ditt hemlarm skyddar dig inte heller enbart mot yttre faror utan är ofta sammankopplat med brandlarm som kan vara ett livsavgörande skydd om något skulle börja brinna. Att ditt hemlarm är direkt uppkopplat mot en larmcentral är mycket viktigt, kanske livsviktigt.

De ökande inbrotten

Statistik från 2015 visar att lägenhetsinbrotten ökar och att villainbrotten håller en förhållandevis jämn nivå. Många inbrott sker kring jul och februarilovet, sportlovet, då många familjer reser bort och lämnar sina hus och lägenheter tomma. Detta är ett utmärkt tillfälle för inbrottstjuvar att ta sig in i ditt tomma hem i skydd av mörkret på natten. Man vill verkligen inte få den efterlängtade semestern förstörd genom att få reda på att man, i sin frånvaro, blivet bestulen på mycket som var viktigt för en och vetskapen att en främmande illasinnad person varit på sina allra mest privata och känsliga platser.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.