Kontorsstädning

Kontorsstädning i Stockholm inklusive bås

Många kontor har numera bås, det vill säga att de enskilda arbetsplatserna är belägna nära varandra och avgränsas med hjälp av skärmväggar. Även om de flesta kontor har anlitat en extern städfirma att rengöra golven, glömmer många som outsourcar sin kontorsstädning i Stockholm att även beställa rengöring av dessa skärmväggar. En anledning till detta är förmodligen att det är betydligt vanligare att mattor och golv rengörs, medan man glömmer bort skärmväggarna under en längre tid tills de blir riktigt smutsiga och utgör en grogrund för diverse bakterier.

Om ditt kontor använder sig av skärmväggar för att dela upp medarbetarnas arbetsplatser, och dessa skärmväggar är klädda med tyg, finns det flera anledningar att även rengöra dem. Detta är förstås inte det roligaste jobbet i världen, men det finns städfirmor som specialiserar sig på kontorsstädning i Stockholm som kan göra detta jobb åt dig. Här berättar vi mer om varför du inte bör glömma att låta skärmväggarna rengöras.

Kontorsstädning i Stockholm för hälsosam arbetsmiljö

Att avlägsna dammkvalster är det första steget när man rengör skärmväggar. Genom att få bort dessa kan man även minska andra allergener. Även om dessa kryp oftast förekommer i sängen, kan de ta sig från hemmet till kontoret. När de väl har anlänt till kontoret kan de fastna i mattor, i skärmväggar och i andra möbler och beklädnader. Om dessa inte rengörs på regelbunden basis kan situationen förvärras, vilket ökar effekten av de allergener som finns på kontoret. Därför är det viktigt att du ber den städfirma som sköter din kontorsstädning i Stockholm att även rengöra era skärmväggar.

En av de vanligaste anledningarna till att medarbetare sjukskriver sig är allergier. Genom att avlägsna dammkvalster på kontoret kan du minska allergenerna. Denna process inkluderar rengöring av eventuella skärmväggar. Genom att låta rengöra dessa kan du minska symptomen på allergier, vilka inkluderar följande:

  • Nysningar
  • Kliande och rinnande ögon
  • Snuva
  • Huvudvärk
  • Svårigheter att andas (exempelvis astma)

Att förbättra luften inomhus är ett stort steg mot en mer hälsosam arbetsmiljö för dig och dina medarbetare. Om du inte städar kontoret själv, eller har medarbetare som gör detta, bör du säkerställa att detta arbete ingår när ni köper kontorsstädning i Stockholm.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.