Träning

Uppnå dina mål och prestera maximalt

Uppnå dina mål och prestera maximalt

Pre-workout, även kallat PWO, är ett kosttillskott som hjälper dig att bryta barriärer, uppnå dina mål och prestera maximalt. PWO i samband med din träning kommer ge dig bättre muskeluthållighet, öka ditt fokus och din prestationsförmåga.

Vad innehåller PWO?

PWO innehåller noga utvalda ingredienser, för att öka din kortvariga explosiva energi och styrka innehåller PWO exempelvis Kreatin och Beta-Alani. Dessa hjälper även mot mjölksyra, vilket är viktigt vid exempelvis tyngre träning och kortare kraftansträngningar. Beta-Alani är en aminosyra, och dessa är viktiga för att hjälpa kroppen med muskeluppbyggnaden. Vid hård styrketräning skickas signaler till musklerna producera nytt muskelprotein, och protein består just av aminosyror. Ju mer av dessa du får i dig i samband med träning desto större blir muskeluppbyggnaden, till en viss gräns.

Koffein är ett centralstimulerande ämne och en grundsten i PWO som gör dig pigg och alert. Koffein ökar både muskel uthålligheten och styrkan och vissa kan till och med uppleva förbättrat blodflöde till musklerna.

När du tränar hårt kan kroppen bryta ner Glutamin, vilket kan hämma muskeltillväxten. Glutamin finns alltså i PWO för att motverka detta men också för att det kan öka tillväxthormon, avtrubba trötthet och hålla uthålligheten på topp.

Viktiga boosters i din PWO

  • Styrka och kraft boosters, för att öka muskelstyrkan
  • Energi boosters (ej simulantia)
  • Simulantia, för kickar
  • Muskelbyggare, för att öka muskeltillväxt
  • Pump boosters, för muskelpump
  • Hjärn boosters, för mentalt fokus
  • Fettförbrännings boosters, för fettförbränning

Olika pre-workout produkter innehåller olika ämnen och din PWO kommer antagligen inte innehålla ingredienser från alla dessa kategorier. Men det är viktigt att hålla koll på vad din PWO innehåller, att den inte bara ger dig simulantia kickar utan även innehåller ämnen som ger dig styrka och är näringsgivande. Du kan blanda olika PWO om du känner att något saknas, men var försiktig om ett ämne förekommer i båda. Du vill till exempel inte överskrida 300 mg koffein vid ett och samma tillfälle. Ta din PWO 15 – 30 minuter innan ditt träningspass, tävling eller annan fysisk aktivitet och märk skillnaden. Du kan vara säker på att du kommer uppnå nya mål och krossa dina gränser vilket kommer leda till att du bli mer motiverad.

Kosttillskott som Pre-workout(PWO) effektiviserar din träning men tänk på att alltid behålla en varierad kost och låt alltid din hälsa vara i fokus, på så vis blir träningen fortsatt rolig och långvarig.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.