Underhållning

Mingelmat för alla smaker

När du ska ha fest så ska du noga tänka igenom vilken typ av fest du vill ha. Var även tydlig mot gästerna så de vet vilken typ av fest de kan förvänta sig: en formell sittning eller mingel med snittar. Du bör även bestämma vilka tider som gäller och vilken klädsel gästerna ska ha. Om det är en mer avslappnad tillställning passar små goda munsbitar och mingelmat perfekt. Tänk igenom hela festen och förbered allt som går. Du bör beställa mingelmaten några månader i förväg så du inte behöver tänka på det i sista minuten.

Vilken mingelmat?

Mingelmat kan se ut och smaka på många olika sätt. Det kan vara små minipajer med goda fyllningar, squashplättar med vitlökscrème, lufttorkad skinka, gravad lax på kavring, tunnbrödsrullar med renskav, Västerbotten med stenbitsrom, lindad färsk dadel med skinka, salamiknyten med fetoströra, ostbollar med lönnsirap och nötter. Vill du även ha ett dessertbord så passar mingelmat perfekt. Ni kan beställa små mördegskakor med vaniljkräm och bär, tryfflar, små tarteletter med färska bär, vaniljpannacotta i små portionsglas, grillspett med färsk frukt, chokladdoppade marshmallows och mycket annat. Man brukar räkna med cirka tre till fem « söta » tilltugg per person

Hur vet jag om det finns tillräckligt med mingelmat?

Det finns inget tråkigare än en fest där mat och dricka tar slut alldeles för tidigt. När du ska beräkna hur mycket mingelmat som går åt ska du börja med att fråga cateringfirman om råd. De har erfarenhet och vet hur mycket mingelmat som brukar gå åt. I vilket fall som helst ska man alltid ta till i överkant. Om det blir mycket mat över kan du alltid skicka med gästerna lite hem eller frys in och spara till en annan gång. Se till att ni har lite frukt, bröd och snacks som är enkelt att ta fram om mingelmaten inte skulle räcka.

Vad dricker man till mingelmat?

När ni ska servera mingelmat så måste ni fundera igenom vad ni tror gästerna vill ha att dricka. Faktum är att även drycken kan vara en buffé så får alla välja det som de tycker om att dricka. Mingelviner kan vara både bubbliga och stilla men se till att ha några fräscha och lätta vita viner som passar till mingelmat. Några olika sorters öl och läsk bör finnas eftersom det finns många personer som inte dricker vin eller som föredrar alkoholfritt.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.