Cykelsits

När kan man börja använda cykelsits?

En cykelsits är en mycket praktisk produkt för dig som vill ta med dig barnet när du ska cykla någonstans. När barnet kan sitta stadigt själv så kan man börja använda en cykelsits. De flesta barn sitter stadigt redan vid åtta till nio månader och då kan man ta med dem ut på olika cykelfärder. Barn utvecklas olika så det är du som förälder som måste avgöra när ditt barn är tillräckligt stadigt för att klara av en tur i cykelsits. Du kan ta med barnet när du ska åka och handla, till parken eller när du ska lämna på dagis.

Hur tungt barn kan man ha i en cykelsits?

En del cykelsitsar har en max-vikt på femton kilo men många modernare cykelsitsar har en max-vikt på tjugotvå kilo. Du måste helt enkelt kolla med din tillverkare vilken max-vikt just din cykelsits har eftersom det kan skilja sig mellan olika modeller och märken. Om du har en cykelsits med en max-vikt på tjugotvå kilo så brukar barn som är mellan fyra och fem år kunna sitta i den. Naturligtvis väger olika barn olika mycket så det är viktigt att du känner till ditt barns vikt snarare än att förlita dig på åldern.

Olika modeller av cykelsitsar

Det finns olika modeller av cykelsitsar. Det finns modeller som man sätter fast på sadelstolpen och så finns det modeller som fästs på pakethållaren. Många föredrar en modell som fästs på sadelstolpen eftersom de är tyngre och säkrare. De är enkla att flytta mellan olika cyklar eftersom man kan montera ett fäste på flera olika cyklar. Det finns också cykelsitsar som man monterar framför den som cyklar, dessa modeller anses dock inte som lika säkra eftersom de inte har stöd för ryggen. Du bör alltid välja en modell med högt ryggstöd, det är viktigt eftersom en cykelsits med högt ryggstöd reducerar risken för nackskador.

En säker cykelsits

När man väljer en cykelsits är så klart säkerheten det viktigaste för alla föräldrar. De föräldrar som skjutsar sina barn utan cykelsits utsätter sina barn för onödiga risker och kan skada sitt barn allvarligt. Barnet som sitter i en cykelsits ska alltid ha en hjälm, det är till och med lag på att alla barn ska ha hjälm när de befinner sig på en cykel. Små barn kan behöva en cykelsits som man kan vinkla bakåt så att inte barnets huvud faller framåt om de somnar under cykelturen.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.