trädgård

Trädgårdskärlek dag och natt

Det bästa med sommaren är alla växterna som börjar blomma ut och frodas. Du som älskar naturen passar säkert på att omge dig av blommor och blad så gott du kan, vare sig du har en stor trädgård eller en liten jordbit som du påtar ner frön i. När solen skiner syns de glada färgerna tydligt och fjärilarna flyger från blomster till blomster på jakt efter föda, och bidrar på så sätt ännu mer till din trädgårds skönhet och trevnad.

Bli glad när du kommer hem

Du som jobbar dagen lång och inte har tid att se åt din trädgård när solen skiner, kanske vill veta hur du kan göra för att ha det skönt en stund på kvällen när du kommer hem. Svaret är trädgårdsbelysning. Strategiskt placerad belysning kan ge ditt hem en känsla av lyx, välbefinnande och naturnärhet när som helst på dygnet. Kom ihåg alla de vackra trädgårdsscener du sett på bild, i filmer eller kanske hemma hos dina vänner: färgade spotlights lyser upp allt det gröna och får det att synas utan att ta bort nattens magiska mörker. Små lampor placerade längs vägen eller runt omkring poolen gör det ljust nog att gå, men ändå lagom mörkt för att njuta av kvällen och månens sken. Du kan sitta där på en snygg bänk och bara njuta av att leva, du känner den ljuva doften av kaprifol och har samtidigt uppsyn över allt. Känslan av säkerhet ökar då du är säker på att ingen med onda avsikter lurar bakom buskarna, och när du vill kan du bjuda hem dina vänner till ett aftonparty där ni kan njuta av att bara vara tillsammans.

Typer av trädgårdsbelysning

Det finns många ljuskällor du kan installera i din trädgård för att skapa precis rätt stämning. Här finner du några ljuskällor för din välskötta trädgård därhemma.

  1. Solcellslampor
  2. Vägglyktor
  3. Strålkastare i färg
  4. Stolplyktor
  5. Pollare
  6. Grindlyktor
  7. Markspotlight
  8. Decklight
  9. LED-belysning

Det finns mycket att välja bland. Det gäller bara att planera ordentligt – ha en klar bild över hur du vill att slutresultatet ska bli och köp produkterna när du vet att de passar in, istället för att köpa på impuls. Med noggrann planering och hårt arbete kan du skapa dig din egen lilla gröna oas, där du kan koppla av efter en lång och stressig dag på jobbet och njuta av dina egenstunder på bästa sätt.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.