Hus och hem

När du ska köpa inbrottssäkra dörrar

Tyvärr hör och läser man relativt ofta om människor som fått inbrott i sina hem. Enligt Brottsförebyggande rådet anmäldes cirka 17 000 inbrott i bostäder under 2018. För att minimera risken att drabbas av inbrott finns det en del saker du själv kan göra i ditt hem. Du vill ju givetvis att du och din familj är säkra i ert eget hem. Att köpa inbrottssäkra dörrar är en av dessa saker du själv kan göra, och som dessutom är en ganska enkel och trygg hjälp att få. Det finns dock vissa saker du bör ha koll på innan du gör ditt inköp av inbrottssäkra dörrar. Nedan kan du läsa om några av dessa saker.

Ytterdörren är viktigast

Att ytterdörren är viktig beror på att inbrottstjuven oftast använder denna som en utgång för att bära ut sitt stöldgods. Vid ungefär hälften av alla inbrott tar även inbrottstjuven denna väg in i bostaden. Av denna anledning bör man därför se till att ytterdörren inte kan öppnas inifrån utan en nyckel, åtminstone när man inte är hemma i bostaden. Att köpa inbrottssäkra dörrar är ett steg på vägen för att minimera risken för bostadsinbrott. Om du däremot bor i lägenhet sker oftast inbrotten via ytterdörren, eftersom det inte finns så många andra valmöjligheter när det gäller att ta sig in i lägenheten. Om du då har en inbrottssäker dörr kan du minimera risken för forcering och inbrottstjuven kan bli skrämd och ta sig därifrån utan att ha fått uträttat sitt ärende.

Glöm inte de andra dörrarna!

Det är lätt att tänka att det räcker med att köpa inbrottssäkra dörrar till huvudentrén, men faktum är att så inte är fallet. I en villa finns det oftast många olika dörrar som bör vara inbrottssäkra dörrar. Det kan till exempel handla om källardörrar, garagedörrar, terrassdörrar och förrådsdörrar. Även om du har en inbrottssäker dörr som ytterdörr vid huvudentrén, kommer inbrottstjuven snabbt ta sig till andra dörrar och försöka där. Tjuven kommer då tyvärr att kunna lyckas komma in i bostaden om du inte har inbrottssäkra dörrar.

© 2024 Underhållningsvärlden | WordPress-tema: Cosimo av CrestaProject.